Καλημέρα σε όλους, ούτε ο Φαλ μας πλήρωσε προχτές και γενικά αυτό το μήνα παρατηρώ μια δόση γκίνιας. Η προσέγγιση των σημείων δεν έχει αλλάξει , ούτε η μελέτη και ανάλυση , δεν ξεχάσαμε ξαφνικά το μπάσκετ. Θα ανακάμψουμε , είναι σίγουρο. Προχωράμε.!
Σήμερα θα ασχοληθούμε με το εξ’ αναβολής παιχνίδι της Φενέρ με την Αρμάνι. Οι γηπεδούχοι έχουν μείνει 2 νίκες πίσω απ΄την 4άδα και από δω και πέρα κάθε ματς είναι τελικός για τον Ιτούδη και την ομάδα του για να καταφέρουν να μπουν με πλεονέκτημα έδρας στα play off. Απ’την άλλη οι Ιταλοί αρχίζουν και δείχνουν ένα καλύτερο πρόσωπο αγωνιστικά με τις επιστροφές σημαντικών παιχτών και αν και δεν νομίζω πως έχουν ρεαλιστικές ελπίδες για 8άδα παλεύουν τα παιχνίδια και φέρνουν και νίκες.
Οι φιλοξενούμενοι με την επιστροφή και του Πάνγκος στο rotation της ομάδας έχουν μια πολύ δυνατή τριάδα pointguards με κύριο προσόν τους την εύκολη πάσα. Napier , Mitrou-Long και Pangos διαθέτουν τρομερό court vision και η ταχύτητα που δίνουν στο παιχνίδι βοηθάει στο να δούμε πολλές κατοχές άρα και περισσότερες potential assist ( οι αγαπημένες του Spawn , τις μετράει σε κάθε ματς). Η Φενέρ πλην του Καλάθη και του Χέιζ δεν έχει κάποιον άλλο αξιόπιστο αμυντικό διαθέσιμο , αφού ο Πιέρ που είναι επίσης ένας αρκετά θετικός αμυντικός είναι έξω με τραυματισμό. Οι Γκούντουριτς – Γουίλμπεκιν στην περιφέρεια είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι στην επίθεση όμως είναι εντελώς διακοσμητικοί στην άμυνα και παίχτες όπως οι Μπάρον και Καμπαρό μπορούν εύκολα να τους κάνουν τη ζημιά. Στη ρακέτα τώρα ο Μότλει θεωρητικά είναι ένας ικανός αμυντικός όμως η υπερπροσπάθεια που κάνει στην επίθεση του μειώνει αρκετά την ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι στο οποίο συχνά πυκνά αντιμετωπίζει foul trouble.
Από στατιστικής πλευράς τώρα βλέπουμε πως στα 5 τελευταία ματς της Ευρωλίγκας που παίζει με full depth chart η Αρμάνι έχει περάσει το συγκεκριμένο line 4 φορές ( έκανε 16 στο ματς με τον Παναθηναικό) ενώ και τις 5 φορές τελείωσε το ματς με περισσότερες ασίστ απ τον αντίπαλο. Το σημαντικό είναι πως πλην του Παναθηναϊκού που είναι κάτω από αυτήν στη βαθμολογία , σε όλα τα άλλα ματς έπαιζε με καλύτερο από αυτήν αντίπαλο από βαθμολογικής πλευράς. Αυτό μας δείχνει πολλά για τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού ανεξαρτήτως αντιπάλου για τον Μεσίνα και το γεγονός πως προσπαθεί να παίξει το παιχνίδι του χωρίς να προσαρμοστεί στην ομάδα που έχει απέναντι του. Πάμε για σκεπτόμενο μπάσκετ από τον επιστήμονα Ιταλό coach αν και πιθανότατα βλέπω να φεύγει απ’το παρκέ με διδακτική ήττα.
Για αναλύσεις και πολύ μπασκετοκουβέντα κάνε join στον server του Tsili Praktoreio πατώντας εδώ: https://discord.gg/Rmmszvw4PM