in , , ,

EURO 2024-Δανία: Το καμάρι των Vikings, απ’τον καναπέ θα βλέπουν Σουηδοί και Νορβηγοί

ΤοTsilibet σας βάζει στο κλίμα του EURO 2024 παρουσιάζοντας και τις 24 ομάδες που θα σας στείλουν αδιάβαστους πάνε ταμείο φέτος το καλοκαίρι. Σειρά έχει η Δανία.

O Όμιλος

Group C: Δανία, Αγγλία, Σερβία Σλοβενία

Το Πρόγραμμα

15/6 Σλοβενία (19:00)

20/6 Αγγλία (19:00)

25/06 Σερβία (22:00)

Το 1992, πήγαν στο Euro κυριολεκτικά από τις παραλίες και το σήκωσαν. Πριν από τρία χρόνια πραγματοποίησαν ακόμη μία αξιοσημείωτη πορεία, όμως αποκλείστηκαν στα ημιτελικά από τους μετέπειτα φιναλίστ (who would have thought) Άγγλους. Συνολικά, έχει πλασαριστεί τέσσερις φορές εντός των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης στην ιστορία των Euro.

Τι έκαναν στα προκριματικά;

Στα προκριματικά του Euro, η Δανία δεν ήταν το ίδιο dominant με αυτά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πάντως κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου, με 22 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τη Σλοβενία. Μπορεί να πέτυχε 7 νίκες σε 10 παιχνίδια, σημειώνοντας συνολικά σχεδόν δύο γκολ ανά ματς (19), όμως αμφισβητήθηκε σε διάφορα κομμάτια της προκριματικής διαδικασίας από τους ανθρώπους της χώρας.

Ο Προπονητής

Τέσσερα χρόνια έχει κλείσει στον πάγκο της Δανίας ο Κάσπερ Χιούλμαντ, καθώς ανέλαβε το 2020. Κέρδισε πολλούς χάρη στην εξαιρετική πορεία της στο προηγούμενο Euro και παρέμεινε στη θέση του και μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, παρότι η Δανία απέτυχε παταγωδώς σε εκείνη τη διοργάνωση. Κρίσιμο το τουρνουά που έρχεται, διότι σε περίπτωση νέας αποτυχίας είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει παρελθόν.

O Koυβαλητής

Υπάρχουν ομάδες που εξαρτώνται από τις ορέξεις ενός ή δύο ποδοσφαιριστών. Στην περίπτωση της Δανίας κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσαν να πάρουν τον τίτλο του Κουβαλητή. Αυτός που, έστω και στο νήμα, θα μπορούσε να τον πάρει είναι ο… αντιτουριστικός Πιέρ Εμίλ Χόιμπιεργκ. Κομβικός στο σύστημα του Χιούλμαντ, καταπίνει χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Άξιοι συμπαραστάτες οι Χόιλουντ, Έρικσεν και Ντιλέινι.

Το Ρόστερ

Με την ίδια… συνταγή και στο φετινό τουρνουά οι Δανοί. Ο προπονητής έμεινε ο ίδιος, ενώ και το ρόστερ απαρτίζεται από ένα μιξ έμπειρων και ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών. Οι «παλιοσειρές» (Σμάιχελ, Βέστεργκορντ, Ντιλέινι, Έρικσεν, Χόιμπιεργκ) βάζουν στο τραπέζι το know how από τέτοια τουρνουά, τραβώντας τους σούπερ ταλαντούχους Σκοβ Όλσεν, Χόιλουντ, Μπαχ και Κρίστιανσεν. Γεμάτο ρόστερ, σε όλες τις γραμμές, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να αντιμετωπίζει ευχάριστους «πονοκεφάλους» αναφορικά με το ποιον θα ξεκινήσει.

Τερματοφύλακες: Φρέντερικ Ρόνοου (Ουνιόν Β.), Κάσπερ Σμάιχελ (Άντερλεχτ), Μαντς Χερμάνσεν (Λέστερ)

Αμυντικοί: Αλεξάντερ Μπαχ (Μπενφίκα), Αντρέας Κρίστενσεν (Μπαρτσελόνα), Γιανίκ Βέστεργκορντ (Λέστερ), Γιόακιμ Άντερσεν (Κρίσταλ Π.), Γιόακιμ Μέλε (Βόλφσμπουργκ), Ράσμους Κρίστενσεν (Ρόμα), Σίμον Κίερ (Μίλαν), Βίκτορ Κρίστιανσεν (Μπολόνια), Βίκτορ Νέλσον (Γαλατασαράι)

Μέσοι: Κρίστιαν Έρικσεν (Μ. Γιουν.), Κρίστιαν Νόργκορντ (Μπρέντφορντ), Ματίας Γιένσεν (Μπρέντφορντ), Μίκελ Ντάμσγκορντ (Μπρέντφορντ), Μόρτεν Χιούλμαντ (Σπόρτινγκ Λ.), Πιέρ Εμίλ Χόιμπιεργκ (Τότεναμ), Τόμας Ντιλένι (Άντερλεχτ)

Επιθετικοί: Άντερς Ντρέιερ (Άντερλεχτ), Αντρέας Σκοβ Όλσεν (Κλαμπ Μπριζ), Γιάκομπ Μπρουν Λάρσεν (Μπέρνλι), Γιόνας Βιντ (Βόλφσμπουργκ), Κάσπερ Ντόλμπεργκ (Άντερλεχτ), Ράσμους Χόιλουντ (Μ. Γιουν.), Γιούσουφ Πόουλσεν (Λειψία)

Πού θα φτάσουν;

Φαβορί για τη 2η θέση του γκρουπ οι Δανοί, θέτουν ως πρώτο και ρεαλιστικό στόχο να παίξουν στα νοκ άουτ. Από εκεί και έπειτα, θα παίξουν ρόλο οι διασταυρώσεις. Το υλικό υπάρχει, η εμπειρία από τα προηγούμενα τουρνουά και η «σφαλιάρα» στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεδομένα θα βοηθήσουν.

Να τερματίσει η Δανία 2η στον όμιλο πληρώνει 2.50 στη Stoiximan.

Oι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. 21+ Η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών – Παίξε Υπεύθυνα | Η συχνή συμμετοχή εκθέτει σε κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας | Γραμμή Στήριξης ΚΕΘΕΑ 1114 (τηλ.) – [email protected] (ηλ. ταχυδρομείο) | Αρμόδιος Ρυθμιστής και Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ

Ακολουθήστε την Tsilibet στο Google News, Youtube, Viber

Προγνωστικά στοιχήματος, Match Money

Τα HOT της Κυριακής: Με μομέντουμ η Αβαΐ

Χάστης ρίχνει 124€ σε μελετημένο μπασκετικό μακροχρόνιο, φεσώνει την Μπλε 9 χιλιάρικα