in , ,

EURO 2024-Τσεχία: Επικίνδυνοι και party animals

To Tsilibet σας βάζει στο κλίμα του EURO 2024 παρουσιάζοντας και τις 24 ομάδες που θα σας στείλουν αδιάβαστους πάνε ταμείο φέτος το καλοκαίρι. Σειρά έχει η Τσεχία.

Ο Όμιλος

Group F: Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία, Γεωργία.

To Πρόγραμμα

  • 18/6: Πορτογαλία (22:00)
  • 22/6: Γεωργία (16:00)
  • 26/6: Τουρκία (22:00)

Ο βοηθός προπονητής της εθνικής ομάδας, Γίρι Χίτρι, είχε αυπνίες, οπότε βγήκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου και περιπλανήθηκε στους διαδρόμους – μόνο για να ακούσει κάποιες γνώριμες φωνές. Δεν ήταν σίγουρος ποιοι ήταν, αλλά μπορούσε να καταλάβει ότι είχαν βγει έξω.Όταν τα νέα έγιναν γνωστά το επόμενο πρωί ότι οι Γιάκουμπ Μπράμπετς, Βλαντιμίρ Τσουφάλ και Γιαν Κούχτα (ένα φαινομενικά μάλλον αταίριαστο τρίο) είχαν πάει για διασκέδαση σε ένα νυχτερινό κλαμπ που ονομάζεται Belmondo, το οποίο εκείνη την εποχή ήταν γεμάτο με παίκτες χαμηλότερων κατηγοριών που γιόρταζαν το τέλος της φθινοπωρινής τους σεζόν, ήταν σαφές ότι θα πέσουν κεφάλια.

Οι παίκτες απομακρύνθηκαν από την ομάδα, αλλά μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης για το Euro, ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Γιάροσλαβ Σιλχάβι, αποχώρησε κι αυτός. Οι Τσέχοι με νέο προπονητή, είναι μία ομάδα που αποδίδει ισχυρότερους αντιπάλους, όταν μπορεί να είναι αντιδραστική και να δημιουργεί προβλήματα με αντεπιθέσεις. Ενάντια σε πιο αδύναμες ομάδες, οι Τσέχοι συχνά δυσκολεύονται να βρουν πολύπλοκες επιθετικές κινήσεις για να ξεκλειδώσουν μια χαμηλή άμυνα. Μεγάλο όπλο τους οι στατικές φάσεις.

Πως προκρίθηκαν;

Πήραν την πρόκριση ως δεύτεροι σε όμιλο με Πολωνία, Αλβανία, Μολδαβία και Νησιά Φερόε. Η Τσεχία έκανε 4 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα (από την Αλβανία) και είχε συντελεστή τερμάτων στην προκριματική φάση, 12-6. Το εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα ήταν η νίκη με 3-0 εναντίον της Πολωνίας. Πρώτη στον όμιλο ήταν η Αλβανία.

Ο Προπονητής

Ο Ιβάν Χάσεκ είναι μία από τις σπουδαιότερες μορφές του τσέχικου ποδοσφαίρου. Αμέσως μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, οδήγησε τη Σπάρτα σε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα ως προπονητής, κέρδισε έναν όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 1999-2000 και ήταν ο τελευταίος Τσέχος προπονητής με μόνιμη θέση σε ένα από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στη Στρασμπούρ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, προπόνησε την εθνική ομάδα για έξι μήνες πριν αποχωρήσει από την προεδρία, έχοντας αποφασίσει ότι δεν μπορούσε να επιφέρει σημαντικές αλλαγές. Πέρασε μια ακόμα δεκαετία προπονητής στη Μέση Ανατολή και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς αυτή η περίοδος εκτός Ευρώπης τον έχει διαμορφώσει ως προπονητή. Ένα πράγμα δεν αλλάζει, όμως: η αγάπη του για το ποδόσφαιρο. «Το Σαββατοκύριακο είναι κάτι όμορφο για μένα», είπε ο Χάσεκ στην Denik Sport. «Κάθομαι στην τηλεόραση, αλλάζω από τον έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στον άλλο και τους παρακολουθώ όλους. Κάποιοι μπορεί να λένε ότι είμαι τρελός, αλλά αισθάνομαι υπέροχα στην πολυθρόνα μου». Ένας από εμάς.

Ο Κουβαλητής

Τόμας Σούτσεκ. Προφανώς θα μπορούσε να είναι και ο Πάτρικ Σικ. Ο Σούτσεκ είναι ο αρχηγός που δένει τα πάντα μαζί και δίνει το παράδειγμα με τη θετική του στάση. Ένας παίκτης που είναι σύμβολο για την εποχή του. Υπήρχαν άλλοι που εκτιμήθηκαν περισσότερο από τους προπονητές νέων, αλλά η αγωνιστική του νοημοσύνη, η αντοχή και ο χαρακτήρας του ήταν παγκόσμιας κλάσης. Δεν είναι ο μόνος τέτοιος παίκτης στην τσεχική ομάδα. Η άνοδος του Σούτσεκ στην κορυφή είναι ένα παραμύθι για τα παιδιά. Ένας τρομερός παίκτης που σίγουρα δεν θέλεις να μαρκάρεις σε στημένη φάση.

Το Ρόστερ

Παρά τα όποια παρατράγουδα συνέβησαν στα προκριματικά, επηρέασαν μόνο τη συμμετοχή του Μπράμπετς στο EURO αν και ο Χάσεκ είπε ότι δεν κρίθηκε από αυτό. Η Τσεχία επιθετικά θα στηριχθεί στην παρουσία του Πάτρικ Σικ το πιθανότερο να αγωνιστεί με τρεις στην άμυνα.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι οι 15 από τους 26 που βρίσκονται στην αποστολή, αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Τσεχίας.

Τερματοφύλακες: Γίντριχ Στάνεκ (Σλάβια Πράγας), Ματέι Κόβαρ (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Βίτεσλαβ Γιάρος (Στουρμ Γκρατς)

Αμυντικοί: Βλάντιμιρ Τσούφαλ (Γουέστ Χαμ), Τόμας Χόλες (Σλάβια Πράγας), Νταβίντ Ζίμα (Σλάβια Πράγας), Λάντισλαβ Κρεΐτσι (Σπάρτα Πράγας), Νταβίντ Ντουντέρα (Σλάβια Πράγας), Νταβίντ Γιουράσεκ (Χόφενχαϊμ), Μάρτιν Βίτικ (Σπάρτα Πράγας), Ρόμπιν Χράνατς (Βικτόρια Πλζεν), Τόμας Βλτσεκ (Σλάβια Πράγας)

Μέσοι: Τόμας Σούτσεκ (Γουέστ Χαμ), Αντονίν Μπαράκ (Φιορεντίνα), Πέτρ Σέβτσικ (Σλάβια Πράγας), Λούκας Προβόντ (Σλάβια Πράγας), Βάτσλαβ Τσέρνι (Βόλφσμπουργκ), Οντρέι Λινγκρ (Φέγενορντ), Πάβελ Σουλτς (Βικτόρια Πλζεν), Ματέι Γιουράσεκ (Σλάβια Πράγας), Λούκας Τσερβ (Βικτόρια Πλζεν)

Επιθετικοί: Πάτρικ Σικ (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Άνταμ Χλόζεκ (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Γιαν Κούχτα (Σπάρτα Πράγας), Μόιμιρ Χίτιλ (Σλάβια Πράγας), Τόμας Χόρι (Βικτόρια Πλζεν)

Που θα φτάσουν;

Eίναι ένα ερωτηματικό η παρουσία της Τσεχίας στο φετινό EURO. Ο όμιλος μόνο απαγορευτικός δεν κρίνεται και οι Τσέχοι δείχνουν πολύ καλή εικόνα στα φιλικά τους. Το θέμα είναι ότι αν εξαιρέσει κανείς την Πορτογαλία, Τουρκία και Γεωργία έχουν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και οι Τσέχοι θα κληθούν να προσαρμοστούν. Στο προηγούμενο EURO είχαν φτάσει μέχρι τα προημιτελικά. Τώρα πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στη νόκ αουτ φάση.

Το να προκριθεί ως δεύτερη στην επόμενη φάση η Τσεχία προσφέρεται σε απόδοση 2.95 αυτή την στιγμή στην Stoiximan.

Oι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ Η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών – Παίξε Υπεύθυνα | Η συχνή συμμετοχή εκθέτει σε κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας | Γραμμή Στήριξης ΚΕΘΕΑ 1114 (τηλ.) – [email protected] (ηλ. ταχυδρομείο) | Αρμόδιος Ρυθμιστής και Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ

Ακολουθήστε την Tsilibet στο Google News, Youtube, Viber

EURO 2024-Πορτογαλία: Τα παιδιά του Άγγελου Χαριστέα είναι φαβορί

EURO 2024-Γεωργία: Για εμάς προκρίθηκε η Ελλάδα