in ,

Πορτογαλία-Σλοβενία 0-0 (3-0 πεν.): Ευτυχώς είναι τον Κόστα ο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχασε πέναλτι στο 105ο λεπτό της παράτασης με τον Όμπλακ να πραγματοποιεί μία εξαιρετική απόκρουση και όλα έδειχναν να στραβώνουν εντελώς για τους Πορτογάλους.

Τελικά με μία τρομερή εμφάνιση του Ντιόγκο Κόστα στα πέναλτι, όπου απέκρουσε και τις τρεις προσπάθειες των Σλοβένων, η Πορτογαλία που δεν μπόρεσε να σκοράρει για 120 λεπτά, πήρε μία πολύ δύσκολη πρόκριση στην προημιτελική φάση.

Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες καλές στιγμές όπως η προβολή του Μπρούνο Φερνάντες (13′) και το φάουλ του Ρονάλντο στο 28′. Η πραγματική ευκαιρία στο πρώτο μέρος για την Πορτογαλία ήταν όταν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, το σουτ του Παλίνια σταμάτησε στο δοκάρι του Όμπλακ.

Στο δεύτερο μέρος η Πορτογαλία είχε μία ανούσια κατοχή και απείλησε ξανά με μία εκτέλεση του Κριστιάνο. Ο CR7 θα χάσει μοναδική ευκαιρία όταν ο Όμπλακ θα τον νικήσει στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το 0-0 είχε ως αποτέλεσμα την ημίωρη παράταση όπου ο Ορσάτο υπέδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα πάνω στον Ζότα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κριστιάνο με τον Όμπλακ να αποκρούει και στη συνέχεια η μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ο σούπερσταρ των Πορτογάλων ήταν περίλυπος και είχε ξεσπάσει (άλλη μία φορά) σε κλάματα. Ναι, πριν τελειώσει το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, οι Σλοβένοι είχαν την ευκαιρία τους με τον Σέσκο να κλέψουν το παιχνίδι, αλλά ο Κόστα τον νίκησε με τα πόδια κι έστειλε την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί απόκρουσε τα πέναλτι των Ίλισιτς, Μπάλκοβετς και Βέρμπιτς, με τους Κριστιάνο, Μπρούνο και Μπερνάρντο Σίλβα να είναι εύστοχοι και να παίρνουν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Στα προημιτελικά οι Πορτογάλοι θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλία.

Ακολουθήστε την Tsilibet στο Google News, Youtube, Viber

Ρονάλντο ή Σπόραρ γίνεται απόψε το αιώνιο δίλημμα, σβήνει από την ιστορία τον Αργεντίνο Εμετούλη ο Αντράζ

Βέλγος δημοσιογράφος βάζει στάμπα λούζερ στους Βέλγους, Ντε Μπρούινε τον στολίζει [vid]