in

Ρουμανία-Ολλανδία 0-3: Με έναν που μοιάζει στον Γκάκπο της Λίβερπουλ οι Οράνιε εύκολα στα προημιτελικά

Η Ολλανδία επικράτησε με 0-3 της Ρουμανίας και εξασφάλισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γκάκπο, δύο γκολ ο Μάλεν που ήρθε από τον πάγκο.

Οι Ρουμάνοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και στο πρώτο τέταρτο αιφνιδίασαν τους Ολλανδούς που φάνηκε να μην περιμένουν ότι θα πιέσουν τόσο ψηλά οι αντίπαλοί τους. Αυτός ο ενθουσιασμός δεν μετουσιώθηκε και το παιχνίδι άλλαξε εντελώς όταν ο Γκάκπο πήρε την μπάλα στα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με μία υπέροχη κίνηση και τελείωμα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα λίγο πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών.

Η Ολλανδία πίεσε αρκετά μετά από αυτό το γκολ και από τη δεξιά πλευρά κυρίως Ντάμφρις και Μπέρχβαϊν έκαναν πλάκα με τους Ρουμάνους και κυρίως τον Ντράγκουσιν να κόβουν με κάθε τρόπο. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ολλανδία είχε δέκα κόρνερ (!) πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημχρόνου.

Οι Ρουμάνοι έδειξαν στο δεύτερο ημίχρονο ανήμποροι να αντιδράσουν στην υπεροχή των Ολλανδών που έχασαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Γκάκπο και φαν Ντάικ, με τον πρώτο να πετυχαίνει ένα τέρμα, αλλά να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 83′ όταν ο Γκάκπο με ωραία ενέργεια και ασίστ έδωσε στον Μάλεν την ευκαιρία να χρηστεί σκόρερ (είχε ήδη ένα αυτογκόλ βασικά) και στο 90+3′ ο ίδιος ποδοσφαιριστής διπλασίασε τα τέρματα του και πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση των Ολλανδών στα προημιτελικά.

Οι Οράνιε θα αντιμετωπίσουν μίας εκ των Αυστρία ή Τουρκία στην προημιτελική φάση. Καλή προσπάθεια για τους Ρουμάνους που ωστόσο σήμερα έδειξαν να ξεμένουν από δυνάμεις.

Ακολουθήστε την Tsilibet στο Google News, Youtube, Viber

Οι έμπιστοι δεν χάνονται: Στην AEK (επίσημα) ο Μπρινιόλι

Αυστρία-Τουρκία 1-2: Καθάρισε ο Ντεμιράλ που έκανε το ρεπό του Ακαϊντίν [vid]