in , ,

Είναι ο Ιωαννίδης ο καλύτερος Έλληνας σέντερ φορ των τελευταίων 30 χρόνων;

Μιας και η Εθνική πρώην Μυκόνου (μέχρι να ξαναρχίσουν τις κακές εμφανίσεις) και νυν Ελλάδος με δύο νίκες και πειστικές εμφανίσεις μας έκανε λίγο το χειλάκι να χαμογελάσει, παραθέτουμε το παρακάτω ερώτημα, αφού το σέντερ φορ εν ονόματι Φώτης Ιωαννίδης έχει κερδίσει τόσο το σεβασμό του κόσμου του Παναθηναικού, όσο και των αντίπαλων ομάδων, με την ποιότητά του, την τάση του να μην κρύβεται στα μεγάλα παιχνίδια, αλλά και την εκτιμώμενη μεταγραφική του αξία που αναμένεται να κυμανθεί σε δυσθεώρητα για άλλον Έλληνα παίκτη επίπεδα. Είναι ρε γνώστες των πάντων, ο Φωτάρας το καλύτερο σέντερ φορ που έχουν δει τα ματάκια μας τα τελευταία 30 χρόνια? Ή κάποιος εκ των Λυμπερόπουλου, Νικολαίδη, Μήτρογλου, Βρύζα, Χαριστέα, Μαχλά τον έχουν για να τους πλένει τις κάλτσες;

Κάθε poll και μία μικρή μάχη, σχόλια από κάτω θα είναι το ψωμάκι μας και σας, με τις απαντήσεις πέρα από επιθετικές να είναι και τεκμηριωμένες πάντα.

Νίκος Λυμπερόπουλος

Πρώην επιθετικός των Φιλιατρών, της Καλαμάτας, του Παναθηναικού, της ΑΕΚ, της Άιντραχτ και της Εθνικής Ελάδος που ήξερε το τόπι όσο λίγοι. Άριστος στο να παίζει πλάτη και να σπάει τη μπάλα, καταπληκτικός στο τελείωμα των φάσεων και καυλωτικός για όσους μας είδαμε λάιβ εκείνη την τρίπλα στον Ζάνκι με το 3-1 απέναντι στη Γιούβε και το πέναλτυ που πήρε μετά.

Ντέμης Νικολαίδης

Ένας υπεταλαντούχος και πορωμένος για τη φανέλα που έπαιζε παίκτης, κοντός το δέμας αλλά πάντα εκεί που έπρεπε, πάντα μπροστά σε οτιδήποτε συνέβαινε για την ΑΕΚ, σκόραρε με κάτι ασύλλυπτες κεφαλιές χωρίς να βλέπει εστία, χόρευε αντίπαλους αμυντικούς και για χάρη του σφάχτηκαν όλες οι μεγάλες ομάδες μέχρι το κιτρινόμαυρό του αίσθημα βγήκε στην επιφάνεια όταν είπε ”Θέλω μόνο ΑΕΚ” και πήγε στη Φιλαδέλφεια, για ζήσουμε ανεπανάληπτες στιγμές, ποδοσφαιρικές και μή. Μεταγράφηκε στην Ατλέτικο όπου με τον Τόρες μας έκανε να τρίβουμε τα μάτια μας για μία χρονιά και μετά πήρε από το χέρι το Δεσποινάκι και γύρισε να αναλάβει τον προεδρικό θώκο της ΑΕΚ και να κόψει το ποδόσφαιρο. Κάτοχος του EURO 2004.

Κώστας Μήτρογλου

Αν μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ιδανικά τον Μητρογκόλ θα ήταν να σκάει με γυαλί Αρνέτ και τζι ελ εξ στο γήπεδο, να παστελώνει 3 γκολ χαλαρά, να κάνει τον πυροβολισμό με τα όπλα και να φεύγει για κόντρες λιμανάκια. Τρομερή τεχνική κατάρτιση για το ύψος του, έπαιξε καλά αλλά λίγο στον Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Ατρόμητο, Μπενφίκα, Μαρσέιγ, Γαλατά αλλά αν θέλετε την άποψή μας αδίκησε τον εαυτό του. Ταβάνι δεν είχε στις ικανότητές του, δεν έφτασε ούτε στη μέση ό,τι θα μπορούσε.

Ζήσης Βρύζας

Με τη φανέλα της Ξάνθης διέπρεψε, με του ΠΑΟΚ έδειξε φοβερά πράγματα και έβαλε και εκέινο το γκολ μέσα στο Χάιμπουρι για το 1-1 με την Άρσεναλ που κλείδωσε την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του Ουέφα και μετά πήγε στην Περούτζια. Εκεί μπορέι η επιθετική του συγκομιδή να μην τρέλαινε τους σκάουτερς, αλλά σε ένα απίστευτου επιπέδου πρωτάθλημα με εξαιρετικές άμυνες, ήταν κάτι παραπάνω από καταπληκτικός και κομβικός για την παρέα των Ματεράτσι και Ζε Μαρία, η οποία έκανε το Ελληνικό κοινό να παρακολουθεί Serie A ακόμα παραπάνω λόγω του Ζήσαρου. Κάτοxoς EURO 2004 με το γκολ του απέναντι στη Ρωσία στην ήττα με 2-1, να είναι το… μισό κύπελλο!

Άγγελος Χαριστέας

Μπορεί στο μπουζούκι να ήταν άψογος, μπορεί να έχει ακούσει πολλά για μανατζαρέικα παραμύθια και την ικανότητά του να βρίσκει συμβόλαια σε ομάδες και πρωταθλήματα μεγάλα, δεν ξεχνάμε όμως πως στο EURO 2004 έπαιξε τέτοια μπάλα, που όλος ο πλανήτης ήθελε έναν παίκτη με την έκρηξή του και τα φονικά του τελειώματα (τουλάχιστον εκείνο το 20ήμερο). Άρης, Βέρντερ, Άγιαξ, Φέγενορντ, Νυρεμβέργη, Λεβερκούζεν, Σάλκε στο παλμαρέ του, με τον χρυσό μας σκόρερ στον τελικό του 2004 να έχει αξιοζήλευτη καριέρα.

Νίκος Μαχλάς

Αρχικά έχει πάρει Χρυσό Παπούτσι. Εντάξει είμαστε; Εντάξει είμαστε. Με 6 χρόνια στον ΟΦΗ και σχετικά καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, η Φίτεσε τον τσίμπησε, του έδωσε φανέλα βασικού και αυτός σαν άλλος Ρομάριο, Ρονάλντο και Φαν Νίστελρόι μαζί, σκόραρε 34 γκολ και βγήκε πρώτος σκόρερ σε όλη την Ευρώπη. Άγιαξ, Σεβίλη και μετά επαναπατρισμός για τον Νικόλα που ειδικά με το κεφάλι μπορούσε να σε σκοτώσει. Φονιάς στην περιοχή και με φοβερή αίσθηση του που βρίσκεται στο χορτάρι.

  • Είναι ο Ιωαννίδης ο καλύτερος Έλληνας σέντερ φορ των τελευταίων 30 χρόνων;

    • ΝΤΕΜΗΣ
    • ΒΡΥΖΑΣ
    • ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ
    • ΜΑΧΛΑΣ
    • ΛΥΜΠΕ
    • ΜΗΤΡΟΓΚΟΛ
    • ΦΩΤΑΡΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Ρομάνο: Δανεικός στην ΑΕΚ ο Φοφανά, έτοιμος να τον διαψεύσει ο Γάρης Άτας

Στόπερ στο 90’ πήρε ο ΠΑΟΚ, χτύπησε τον φέρελπι Λόβρεν