in ,

Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ: H ώρα του Αρτέτα ή γελάει καλύτερα όποιος γελάει καραφλός;

Mεγάλο ντέρμπι το αυριανό ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ, με τους «Πολίτες» να φιλοξενούν την Άρσεναλ στο ‘Ειτιχαντ για άλλη μία χρονιά με τις συνθήκες να είναι ίδιες: τη Σίτι να είναι πρωταθλήτρια και την Άρσεναλ να έχει τερματίσει από πίσω της στη βαθμολογία την περσινή σεζόν.

Η Σίτι μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα έμεινε για πρώτη φορά στο μηδέν, στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ίντερ. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά στην τελική προσπάθεια δεν μπόρεσε να τα καταφέρει, με τον Χάαλαντ να είναι καλά κλειδωμένος από την σκληροτράχηλη άμυνα των Ιταλών. To σύνολο του Γκουαρντιόλα βγάζει αντίδραση πολύ συχνά μετά από μέτρια ματς, αλλά αυτή η δυάδα αγώνων ίσως αποδειχθεί πιο ζόρικη απ΄ ότι αναμενόταν.

Η Άρσεναλ στο πρώτο της ταξίδι μετά από πέντε χρόνια στην Ιταλία, επισκέφθηκε το Μπέργκαμο και πραγματοποίησε αδιαμφισβήτητα τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση από το ξεκίνημα της σεζόν, χωρίς να έχει εντυπωσιάσει σε κανένα παιχνίδι. Η διπλή απόκρουση του Ράγια κράτησε το μηδέν για την Άρσεναλ η οποία ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι καλή ανασταλτικά αλλά η απουσία του Όντεγκααρντ φαίνεται πως στοιχίζει δημιουργικά. Μεγάλο πρόβλημα στην εξίσωση η αφλογιστία του Γκάμπριελ Μαρτινέλι, που δεν είναι καθόλου παραγωγικός.

Στα δύο περσινά παιχνίδια μεταξύ τους είχαμε μία νίκη της Άρσεναλ (1-0) και μία λευκή ισοπαλία, με τη Μάντσεστερ Σίτι τελικά να στέφεται πρωταθλήτρια στον πόντο, κάτι που πόνεσε για άλλη μία χρονιά τους «Κανονιέρηδες». Αν και νωρίς στη σεζόν η προοπτική +5 από την Άρσεναλ με μία νίκη στο αυριανό ντέρμπι ίσως αποτελεί κυρίως ψυχολογικό κίνητρο παρά βαθμολογικό.

Στα αγωνιστικά νέα των δύο ομάδων, ο Αρτέτα δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Όντεγκααρντ και Μερίνο, μαζί με τις απουσίες των Ζιντσένκο, Τίρνι και Τομιγιάσου. Από την άλλη αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Κέβιν Ντε Μπρούινε, ενώ σίγουρες είναι οι απουσίες των Μπομπ & Άκε.

Πιθανές ενδεκάδες

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γούοκερ, Ντίας, Ακάνζι, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβασιτς, Σίλβα, Φόντεν, Σαβίνιο, Χάαλαντ

Άρσεναλ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Τίμπερ, Ράις, Πάρτεϊ, Σάκα, Τροσάρ, Μαρτινέλι, Χάβερτς.

Για τους λάτρεις της στατιστικής

  • Η Mάντσεστερ Σίτι είναι αήττητη στα εννιά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της με αντίπαλο την Άρσεναλ (7-2-0).
  • Σε όλα τα παιχνίδια της Άρσεναλ φέτος έχει επιβεβαιωθεί το Under 2.5 goals.
  • Τρία συνεχόμενα Under 2.5 goals μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ.
  • Τρία συνεχόμενα G/G + Οver 2.5 goals στο πρωτάθλημα για τη Μάντσεστερ Σίτι.
  • Αήττητη η Άρσεναλ το 2024 εκτός έδρας στο πρωτάθλημα.

Τo να κερδίσει η Μάντσεστερ Σίτι και να σκοράρει ο Έρλινγκ Χάαλαντ προσφέρεται σε απόδοση 2.75 στο pamestoixima.gr.

Oι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. 21+ Η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών – Παίξε Υπεύθυνα | Η συχνή συμμετοχή εκθέτει σε κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας | Γραμμή Στήριξης ΚΕΘΕΑ 1114 (τηλ.) – [email protected] (ηλ. ταχυδρομείο) |

Ακολουθήστε την Tsilibet στο Google News, Youtube, Viber

Μην εκπλαγείτε αν η Φόρεστ πάρει το Κόνφερενς, ευρωπαϊκοί στόχοι για τον πατέρα του Άρνε Σλοτ

Προγνωστικά στοιχήματος, Match Money

Τα HOT της Κυριακής: Με διάθεση για απαντήσεις η Τίγκρες