in , ,

Πέναλτι τελικά το χέρι του Κουκουρέγια, ίσως μάθουμε κάποτε και για το χέρι του Μουκουντί

Μόλις τρεις μήνες πήρε η επιτροπή διαιτησίας της UEFA να παραδεχτεί ότι ο Κουκουρέγια το έβαλε το χεράκι του (κυριολεκτικά) ώστε η Ισπανία να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για μία ακόμη φορά.

Πιο συγκεκριμένα σε μία φάση που συζητήθηκε πάρα πολύ ο Μαρκ Κουκουρέγια φάνηκε να σταματά την μπάλα με το χέρι του αμυντικού της Ισπανίας στο 107ο λεπτό της αναμέτρησης με τους Γερμανούς.

Ο Άντονι Τέιλορ είχε δώσει τότε συνέχεια στο παιχνίδι αλλά σήμερα η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση ότι ήταν λάθος η απόφαση να μη δοθεί πέναλτι και ότι ο VAR κακώς δεν επενέβη ώστε να αλλάξει η αρχική γνώμη στον διαιτητή του προημιτελικού.

Σύμφωνα με τη «Relevo», η επιτροπή διαιτησίας,έστω και καθυστερημένα, αποφάνθηκε τα εξής:

«Υπήρξε λάθος τόσο από τον διαιτητή του γηπέδου, που δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών για το χέρι του Ισπανού ποδοσφαιριστή, όσο και του VAR που δεν επενέβη».

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της UEFA, όταν η επαφή με το χέρι σταματάει ένα σουτ με την μπάλα να κατευθύνεται προς το τέρμα, θα πρέπει να τιμωρείται πιο αυστηρά και στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να δίνεται πέναλτι, εκτός εάν το χέρι του αμυντικού είναι πολύ κοντά στην μπάλα και το σώμα.

Σε αυτή την περίπτωση, ο αμυντικός σταματάει το σουτ στο τέρμα με το χέρι του, που δεν είναι πολύ κοντά στο σώμα και αυτό γίνεται μεγαλύτερο, οπότε θα έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι».

Ακολουθήστε την Tsilibet στο Google News, Youtube, Viber

Μπλε & Playson κάνουν τουρνουά με 30k έπαθλο*, χάστες βρίσκουν κάτι στο οποίο τα πάνε καλά

Ρόδρι είχαμε για τη Σίτι, σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο για τον Ισπανό