Τζίφος χθες, οι Ολλανδοί έφυγαν νωρίς για το σπίτι τους ενώ η Πορτογαλία δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει το αμφίσκορο. Αρνητικό ήταν το ισοζύγιο και στα ειδικά στοιχήματα, καθώς ο Ντάμφρις επιβεβαίωσε το under στις πάσες του αλλά ο Ντε Μπρούινε έγινε αναγκαστική αλλαγή με αποτέλεσμα να χαθούν τα σουτ του και προφανώς να μην έχει τύχες για man of the match. Σήμερα ελπίζουμε οι χασογκόληδες Ισπανοί να αποδείξουν την ανωτερότητα τους απέναντι σε μια Κροατία που έμεινε χωρίς τον έναν από τους δύο παίκτες που την έχουν πάρει από το χέρι μέχρι εδώ (Πέρισιτς), ενώ η Γαλλία έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο απέναντι σε μια Ελβετία που δεν πείθει ότι μπορεί να φτάσει πιο μακριά στη διοργάνωση.
(19:00) ΚΡΟΑΤΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ (1926)
Η Κροατία μετά από δύο προβληματικές εμφανίσεις ανέβασε την απόδοση της στον τελικό πρόκρισης με την Σκωτία και νικώντας 3-1 πήρε τη δεύτερη θέση και την πρόκριση. Οι αλλαγές του Ντάλιτς έπιασαν τόπο (ο Βλάσιτς άνοιξε το σκορ) και οι φυσικοί ηγέτες της ομάδας πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, Μόντριτς και Πέρισιτς είχαν αμφότεροι γκολ και ασίστ. Τεράστιο πρόβλημα η απουσία του Πέρισιτς που βρέθηκε θετικός στον ιό, εκτός μάχης τέθηκε και ο βασικός στόπερ Λόβρεν που συμπλήρωσε κάρτες.
Η Ισπανία μετά από δύο ισοπαλίες και ένα τσουβάλι χαμένες ευκαιρίες ξέσπασε στο τελευταίο ματς του ομίλου και διαλύοντας με 5-0 τη Σλοβακία πήρε τη δεύτερη θέση και την πρόκριση. Μονόλογος για τους Ίβηρες το ματς, έχασαν πέναλτι και μερικές μεγάλες ευκαιρίες πριν ο αντίπαλος κίπερ τους δωρίσει δύο γκολ. Στην επανάληψη έχοντας καθαρίσει το ματς έπαιξαν απελευθερωμένα και σκόραραν άλλες τρεις φορές. Χωρίς προβλήματα.
Πιθανές ενδεκάδες:
Κροατία (4-3-3): Livaković – Juranović, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Vlašić, Rebić, Petković.
Γαλλία (4-3-3): Unai Simón – Azpilicueta, Eric García, Laporte, Jordi Alba – Koke, Busquets, Pedri – Gerard Moreno, Morata, Sarabia.
Λίγα πράγματα μέχρι τώρα από την Κροατία, δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που πρωταγωνιστούσε τα προηγούμενα χρόνια και πέρα από το ματς με την Σκωτία είχε πραγματοποιήσει δύο κακές εμφανίσεις. Στο τελευταίο της ματς οι Μόντριτς, Πέρισιτς την πήραν από το χέρι, όμως τώρα ο δεύτερος θα λείπει, ενώ σημαντική είναι και η απουσία Λόβρεν. Η Ισπανία αν δεν πλήρωνε την εκνευριστική της αστοχία θα μπορούσε να έχει κάνει το 3/3 μέχρι τώρα, τουλάχιστον με το 5-0 επί της Σλοβακίας ίσως έχει ανακτήσει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση στο γκολ. Ανώτερη σε όλους τους τομείς η Ισπανία, με την πλάστιγγα να γέρνει ακόμα περισσότερο προς το μέρος της μετά τις απουσίες των Κροατών. Χαμηλό το 1,57-1,60 του διπλού για ένα τέτοιο νοκ-άουτ παιχνίδι, ανεβαίνει στο 1,80 με το 2 & under 4,5.
Ακολουθήστε μας σε Facebook, Τwitter και Telegram για να φτάνει έγκαιρα στην οθόνη σας κάθε νέο άρθρο & free pick μας.
(22:00) ΓΑΛΛΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ (1926)
Η Γαλλία τερμάτισε πρώτη στον «όμιλο του θανάτου» καθώς με το 2-2 με την Πορτογαλία παρέμεινε αήττητη (1-2-0). Μέτρια η απόδοση της, δέχθηκε δύο γκολ από πέναλτι σε φάσεις που δεν φαινόταν ότι θα κινδυνεύσει ενώ επιθετικά χωρίς να κάνει πολλά πράγματα βρήκε δύο γκολ με τον Μπενζεμά (τα πρώτα του με το εθνόσημο μετά από 5+ χρόνια). Πριν από αυτό το ματς μετρούσε μια μεστή και άκρως σοβαρή εμφάνιση με τη Γερμανία (0-2) και ήταν απογοητευτική στο 1-1 απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των Ούγγρων. Οι αναπληρωματικοί Ντιν, Ντεμπελέ παραμένουν εκτός, αμφίβολοι είναι ο βασικός αριστερός μπακ Ερνάντες και ο αναπληρωματικός Τιράμ.
Η Ελβετία νικώντας δίκαια την Τουρκία (3-1) πήρε την πρόκριση ως μια από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων. Έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Σακίρι (2 γκολ) και ως αφανή ήρωα τον αριστερό μπακ-χαφ Τσούμπερ που μοίρασε τρεις ασίστ έσωσε στο φινάλε την παρτίδα, καθώς στα πρώτα δύο ματς είχε μείνει στον ένα βαθμό. Χωρίς προβλήματα.
Πιθανές ενδεκάδες:
Γαλλία (3-5-2): Lloris – Varane, Lenglet, Kimpembe – Pavard, Pogba, Kanté, Griezmann, Rabiot – Mbappé, Benzema.
Ελβετία (3-5-2): Sommer – Elvedi, Akanji, Rodríguez – Widmer, Freuler, Xhaka, Zuber, Shaqiri – Embolo, Seferović.
H Γαλλία μπορεί να μην εντυπωσίασε στους ομίλους όμως έχει σαν ελαφρυντικό τη δυσκολία των αγώνων που έδωσε μέχρι τώρα. Η αντίπαλος της σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει, η Ελβετία απογοήτευσε αμυντικά δεχόμενη πέντε γκολ και μπόλικες φάσεις σε τρία ματς. Δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα απέναντι στην Ουαλία, έχασε με κατεβασμένα τα χέρια από την Ιταλία (3-0) και νίκησε με 3-1 την απογοητευτική Τουρκία, η οποία όμως σπατάλησε πολλές ευκαιρίες. Κρατάμε τον ασιατικό -0,75 άσο (1,87), τον οποίο περιμέναμε να δούμε σε πιο χαμηλή απόδοση. Με το over 56,5 πάσες του Τζάκα της Ελβετίας έχει πάει ο Steven4.