Αφού λοιπόν κάναμε την αρχή με το νορβηγικό, πάμε και στο αγαπημένο-να-μισούμε ιταλικό πρωτάθλημα, όπου η Μπολόνια ταξιδεύει στο Ούντινε για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα, με απόλυτο στόχο το διπλό.
Για την 34η αγωνιστική της Serie A, τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, νωρίς το απογευματάκι στο Friuli του Ούντινε, η Μπολόνια θέλει να περάσει σαν σίφουνας, προκειμένου να παραμείνει στην πρώτη τετράδα και να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για το επόμενο Champions League. Μην ξεχνάμε ότι οι φιλοξενούμενοι έχουν φτάσει και στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, με την πορεία τους φέτος να δικαιώνει όσους πίστεψαν στην ομάδα – και να “βουλώνει στόματα” αυτών που θεωρούσαν ότι η φυγή του Τιάγκο Μότα θα τη διαλύσει. Ο Ορσολίνι έχει βρει τον εαυτό του και, με εκείνον μπροστάρη, οι Μπολονέζοι θέλουν να φύγουν νικητές από αυτή τη – δύσκολη ομολογουμένως – έδρα.
Από την άλλη, αν δούμε την πρόσφατη φόρμα της Ουντινέζε, τη μέτρια εικόνα της αλλά και τη σχεδόν αδιάφορη βαθμολογική της θέση, δεν βρίσκουμε πολλά να εμπιστευτούμε από την πλευρά των γηπεδούχων. Μετρά πέντε συνεχόμενες ήττες, η τελευταία με 2-0 από την Τορίνο, και παρότι ο κόουτς Τσανγκ – με τη σωτηρία ουσιαστικά εξασφαλισμένη – έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα πρόσωπα και σχήματα ενόψει της επόμενης χρονιάς, η εικόνα της ομάδας δεν πείθει.